kladdkaka
För sådana som mig som vill blanda det godaste som finns, nämligen choklad och hallon!
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
florsocker (till garnering)
Till servering:
hallonsås (alt. vaniljglass)
Gör så här Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg och blanda ordentligt. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna och pudra över florsockret.
Hallonsåsen är enkel. Värm på frysta hallon i en kastrull och smaka av med socker. Färdigt!

Kommentarer
Trackback